Hem Verksamheter Ängsholmsbadet

Verksamheter

Ängsholmsbadet

Ängsholmsbadet som ligger vi Rönningesjön västra strand är ett kommunalt bad. Täby kommun i samarbete med Gribbylunds Fastighetsägareförening ansvarar för den dagliga driften av badet. Badet är mycket populärt med stora gräsytor och har två badstränder med bryggor.
Badet har även ett hopptorn på 1, 3 och 5 meter, boule bana, omklädningsrum, utomhusdusch och toalett.

Inför 2011 renoverades badets hopptorn och en ny street basketplan anlades med korgar i två nivåer för att passa alla åldrar.

På badet finns en kiosk som ägs av Gribbylunds Fastighetsägareförening. Kiosken arrenderas sedan 2019 av Bilan Bell och Mickaela Bergholtz som även har kaffestugan i Rönninge by.

Hopptornet är avstängt

Hopptornet på Ängsholmsbadet är avstängt tills vidare för renovering. Vid frågor kontakta Täby kommuns kontaktcenter på 08-555 590 00 eller kc@taby.se…

Kiosken hålls öppen alla dagar under sommaren mellan 11-17 vid normalt badväder.

Ängsholmsbadet är ett EU-bad. Klassificering: Utmärkt kvalitet

Under sommaren tas det minst fyra prover på badvattenkvalitén. Om vattenkvalitén inte är godkänd tas flera prover och om vattnet inte anses badbart anslås detta på plats.

Resultat från proverna finns HÄR.

Notera att det tar flera dagar att uppdaterad information om provresultaten finns på webbplatsen efter att en ny provtagning utförts.

BLÅ FLAGG 2011

Det är inte att undra på att kommunalrådet Mats Hasselgren, ordf. för Kultur- och Fritids- nämnden i Täby, Gunilla Hobsjö, Täby Handbollklubb och John Magnusson, ordförande för Gribbylunds Fastighetsägareförening ser så glada ut framför den till kommunen åter tilldelade Blå Flaggan.
Det är bara en kommun till i Stockholmsregionen, som utmärkt sig.
I vårt fall är det utan tvivel ett exempel på hur ett gott samarbete mellan Kommunen, Handbollsklubben och Gribbylunds Fastighetsägareförening har skapat de kvalitativa förutsättningarna för Ängsholmsbadet att åter tilldelas Blå Flagg 2011.
Ängsholmsbadet och Rönningesjön uppfyller ett antal kriterier med avseende på vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation allt enligt organisationen Foundation for Environmental Education, FEE som ansvarar för miljöutmärkelsen, Blå Flagg.
OBS! Miljöutmärkelsen Blå Flagg för insjöbad i Sverige avskaffades 2013.

Nyheter

Håll dig informerad med Gribbylund

Håll kontakten med Ängsholmsbadet genom att utforska våra senaste inlägg:

Galleri

Fotogalleri

Upplev skönheten i Ängsholmsbadet genom fängslande bilder som fångar dess väsen:

Kontakta oss